Firettäminen ja taloudellinen riippumattomuus on luusereille

Firettäminen tai tarkemmin taloudellinen riippumattomuus on nykypäivän ilmiö, jonka tavoitteena on säästää runsaasti rahaa ja näin eläköityä jonkinverran etujassa.

Toisin sanoen, nämä ”firettäjät” paiskivat niska limassa duunia parikymmentä vuotta, säästävät jokaisen pennin ja ehkä joskus nelikymppisenä pääsevät ansaitsemalleen eläkeelle.

Tosiasia kuitenkin on se, että ihmisen parhaat ikävuodet vietetään alle nelikymppisenä

Säästämällä et voi rikastua

Yksi tärkeimpiä kuluttajan talouden periaatteita on se, ettet voi rikastua säästämällä. Kyllä, voit säästää rahaa, ja ehkä kartuttaa muutaman sadan tuhannen tai jopa miljoonan euron omaisuuden. Tämä on kuitenkin kaukana rikastumisesta.

Miten maailmantalouden kävisi, jos kaikki alkaisivat vain säästämään, eikä kukaan enää kuluttaisi? Ei varmasti hyvin.

Säästämisen sijaan ensisijaisen tärkeää, on miettiä tavat, millä omaisuutta pystytään kartuttamaan merkittävästi mahdollisimman pienessä ajassa.

Älä kuitenkaan tuhlaa

Jos haluat tienata miljoonan ja saavuttaa taloudellisen riippumaattomuuden, on lähes välttämätöntä ainakin alkuvaiheissa säästellä joistain merkittävistä asioista.

Jos pankkitilisi saldo on lähellä nollaa, kannattaa ehkä lopettaa suoratoistopalvelut ja hankkia paras sähkösopimus yksiöön, jossa todennäköisesti nytkin kyyhötät fantasioimassa taloudellisesta riippumattomuudesta.

Lopeta myös päihteiden, kuten alkoholin, tupakan ja nuuskan käyttö. On todennäköistä että ne vain hidastavat matkaasi kohti taloudellista riippumattomuutta.

Sijainnilla on merkitystä.

Yksi asia, minkä yllättävän moni firettäjä unohtaa on sijainnin merkitys. Vuokra helsingissä on huomattavasti kalliimpi kuin maaseudulla.

Maaseutu ei varmasti ole kuitenkaan nykypäivänä idullisin paikka painaa duunia, varsinkin nykypäivänä kun etätyö on yksi kuumimmista jutuista. Mikset siis siirtäisi etätyöasemaasi Thaimaan Bangkokin trooppiseen ilmastoon ja nautisi edullisesta hintatasosta ja elinkustannuksista.

Asunnon vuokraaminen on kokopäivätyö

Moni firettäjä päätyy valitsemaan tien, jossa omaisuutta kasvatetaan vuokraamalla asuntoja. Tämä todellisuudessa kuulostaa paremmalta kuin mitä on.

Käytännössä asunnon voi ostaa kymmenyksellä sen hinnasta, niin että pankki takaa lainalla loput 90%. Eli sadalla tuhannella eurolla saisi pääkaupunkiseudulla jo muutaman yksiön.

Moni uskookin asuntosijoittamisen olevan täysin passiivista tuloa. Hanki kerran vuokralainen ja se asuu asunnossa loppuelämänsä.

Näin on kuitenkin vain harvoin.

Jopa 5% tuotto asunnonvuokraamisessa on usein haastavaa. Muista huomioida kuinka kauan aikaa asunto on tyhjillään. Tekeekö vuokralainen kolttosia jne.

Yhteenveto

Paras tapa kokea äkkirikastuminen ja saavuttaa taloudellinen riippumattomuus ei ole rankka säästäminen tai töiden teko muille.

Suosittelen aloittamana yrittämisen, keksi tuote, jonka voit skaalata helposti ja myydä miljoonille.

Jätä kommentti