Miksi moni miljonääri asuu Thaimaassa?

Thaimaa on varsin väärin ymmärretty maa. Moni pitää Thaimaata edelleen täytenä kehitysmaana, jossa vian köyhät takkutukkaiset reppureissaajat ja vanhat setämiehet matkustavat.

Harhaluuloista huolimatta, Thaimaa ei ole nykypäivänä kehitysmaa, vaan maa joka vetää puoleensa myös runsaasti varakkaita ihmisiä.

Tässä artikkelissa kerron, mikä Thaimaassa houkuttelee miljonäärejä.

Thaimaan pääkaupunki on liike-elämän keskus

Bangkok

Thaimaan pääkaupunki, Bangkok tarjoaa miljonäärille sekä yrittäjille paljon muutakin, kuin liikenneruuhkia tai thaimaalaista kulttuuria.

Bangkokissa asuu reilu 8 miljoonaa ihmistä, jonka joukosta löytyy runsaasti myös muita miljonäärejä. Kaupungissa on siis helppo verkostuitua muiden, samankaltaisten ihmisten kanssa, toisin kuin joissain suomen Perä-Seinäjoella.

Tämän lisäksi Bangkokissa on kaikki lähellä ja loistavat palvelut verrattuna esimerkiki suomeen. Halautko laadukkaan lounaan tai vain käydä mukavassa kahvilassa? Laadukas ruokapaikka löytyy varmasti nopeasti, ilman pitkiä pöytävarauksia tai odotteluja.

Bangkokista on myös loistavat lentoyhteydet ympäri maailmaa, halusit sitten matkustaa Helsinkiin tai vaikka Singaporeen.

Thaimaahan on helppo hankkia pitkäaikainen viisumi

Varakkaille matkustajille thaimaa tarjoaa pitkäaikaista, jopa 20 vuoden kestävää viisumia, jolla maassa saa oleskella rajattomasti.

Thailand elite viisumi maksaa halvimmillaan 600 000 THB/5 vuotta ja miljoonalla bahtilla (noin 27 000 euroa) saa viisumin 20 vuodeksi. Viisumille kertyy siis hintaa reilu 1300€ vuodessa.

Tällä miljonääri saa myös jonkinlaisen turvan itselleen, mitäpä jos kotimaassa paska osuu tuulettimeen? Helppo lähteä toiseen kotiin Thaimaahan.

Köyhille Thaimaan viisumit tienkin ovat kalliita, ja moni sankari suorittaa erilaisia ”viisumi juoksuja” uusien ja kikkaillen viisumeiden kanssa. Tähän ei miljonääri sorru.

Thaimaan sää on suotuisampi tehokkaalle työskentelylle

Thaimaan rannalla
Thaimaassa on aina lämmin

On tutkitusti todistettu juttu, että aurinkoinen ja lämmin sää lisää tuottavuutta työnteossa. On myös totta, että pimeä ja märkä keli laskee tuottavuutta ja aiheuttaa pohjoisessa asuvilla mm. ns ”kaamosmasennusta”

Monen rikkaan siis kannattaa muuttaa Thaimaahan jo pelkän saan takia, jos he pystyvät talviaikana tienaamaan runsaasti enemmän, käyttämällä kuitenkin saman ajan työntekoon kuin suomen räntäsateessa.

Asuminen Thaimaassa on halvempaa

Thaimaassa asuminen on huomattavasti halvempaa kuin suomessa, varsinkin silloin jos ei halua asua aivan keskustassa.

Tai vaikka asuisitkin keskustassa, Thaimaan asunto tarjoaa huomattavasti parempaa vastinetta rahalle kuin asunto suomessa.

Muutenkin thaimaan hintatso on huomattavasti edullisempi kuin suomi.

Haluatko eläiköityä miljoonalla? Suomessa sillä et elä herroiksi, mutta thaimaassa asumiseen miljoona on enemmän kuin tarpeeksi.

Thaimaassa verotus on kevyempää

Thaimaa yrittäjät
Thaimaasta löytyy jos jonkinlaista yrittäjää

Moni digiyrittäjä tekee työtään mielummin thaimaasta käsin kuin suomessa, sillä kiinteää toimipaikkaa ei tarvita.

Miksi? Thaimaassa kaikki maan ulkopuolelta tulevat tulot ovat täysin verovapaita.

Voit siis käytännössä tehdä töitä suomalaisille asikkaille thaimaasta käsin, laskuttaa Thaimaahan rekisteröidyllä yrityksellä ja nauttia kaikki tulosi verovapaasti.

Todellisuudessa moni ei kuitenkaan tee aivan näin, vaan yritys usein perustetaan thaimaan sijaan esimerkiksi Singaporeen, vaikka kotiosoite sijaitsisiskin Thaimaassa.

Aiheesta muualla

Jos Thaimaassa asuminen miljonäärinä kiinnostaa, kannattaa myös vilkaista allaoleva, lähes tunnin mittainen haastattelu Thaimaassa asuvasta miljonääristä

Jätä kommentti