Paras sähkösopimus yksiöön – Näin säästät

Yksiön sähkönkulutus on keskimäärin noin 20-30 euroa kuukaudessa. Sähkösopimusten välillä on kuitenkin eroja, eikä halvin sähkösopimus välttämättä ole paras sähkösopimus yksiöön

Tässä artikkelissa jaan parhaat vinkit, joiden avulla löydät parhaan sähkösopimuksen yksiöön.

Millainen on paras sähkösopimus yksiöön?

Paras sähkösopimus yksiöön on joustava ja perusmaksuton sähkösopimus. Halpa sähkösopimus saattaa kuulostaa houkuttavalta, mutta usein ne vaativat määräaikaisen sitoutumisen, jonka aikana et voi vaihtaa sähköyhtiötä ilman sopimussakkoa.

Sähkön hinnan lisäksi tulee kiinnittää huomiota myös perusmaksuun sekä sähkönsiirron hintaan – et todennäköisesti halua maksaa useita euroja sähkön perusmaksusta, kun voit valita sähköyhtiön joka ei veloita perusmaksua

Paras sähkösopimus löytyy kilpailuttamalla

Sähkösopimus

Sähköyhtiöden välillä on kova kilpailu, josta erityisesti kuluttaja hyötyy. Asiakkaista on usein niin kova pula, että sähköyhtiöt tarjoavat naurettavan halvan sähkösopimuksen ensialkuun, jonka jälkeen hinta nousee pikku hiljaa.

Sähkön kilpailutus kannattaakin tehdä vähintään muutaman kerran vuodessa. Tämä on kätevä kikka erityisesti opiskelijoille, joiden rahatilanne on muutenkin niukka.

Töissä käyvät vain harvoin välittävät sähkösopimuksen hinnasta, ”muutama kymppi sinne-tänne ei tunnu missään”. Ja onhan se selvää, ettei aikaa välttämättä kannata muutamien kymppien takia tuhlata sähkön kilpailuttamiseen.

Esimerkiksi miljonääriä tuskin kiinnostaa maksaako hän sähköstä kymppejä vai satasia, ellei sitten omaisuus ole hupenemassa kovaa vauhtia.

Sähköyhtiöille vanhat asiakkaat ovat kuitenkin todellisia kultakaivoksia. Heidän sähkösopimuksen hintaa voidaan hilata pikkuhiljaa ylöspäin ja näin saadaan katettua ”tervetuliaistarjouksen” tappiot.

Valitse sähkösopimus ilman määräaikaa

sähköyhtiö

Kahden vuoden määräaikainen sähkösopimus lukitsee sinut väkisinkin sähköyhtiölle. Markkinoille tulee jatkuvasti toinen toistaan parempaa tarjousta sähkön hinnasta, jota et pääse hyödyntämään määräaikaisen sähkösopimuksen asiakkaana.

Tämän takia joustava sähköliittymä onkin paras sähkösopimus yksiöön, aina kun markkinoille tulee parempi tarjous, voit vaihtaa halvempaan yhtiöön.

Vaikka joustava sähköyhtiö maksaisikin kuukaudessa muutaman euron määräaikaista enemmän, tienaat erotuksen todennäköisesti takaisin jo ensimmäisellä sähkön kilpaulutuksella

Kannattaako yksiössä miettiä yö- ja päiväsähköä?

Jotkut sähköyhtiöt tarjoavat sähköä joka on öisin halvempaa. Merkittävästi tälläisellä sähkösopimuksella säästävät he, jotka lämmittävät kotiaan sähkölämmityksellä.

Yksiössä on kuitenkin usein vain vähän neliöitä, jolloin lämmitys ei vaikuta niin merkittävästi sähkösopimukseen kuin esimerkiksi omakotitalossa.

Joissain yksiöissä lämmitys on muu kuin sähkölämmitys tai lämmitys kuuluu taloyhtiön sähkösopimukseen, jolloin yösähköstä ei ole merkittävää hyötyä – ellet sitten ole nuku päivisin ja käytä sähköä öisin.

Voiko yksiön sähkösopimuksen kilpailutuksella tienata miljoonan?

Todennäkäisesti et voi tienata miljoonaa kilpailuttamalla yksiösi sähkösopimusta. Euro on kuitenkin miljoonan alku, ja säästämällä arkipäiväisistä asioista voit varmasti kartuttaa omaisuuttasi kohti miljoonaa.

Jätä kommentti